当前位置: 首页 > > > > 2007年职称英语综合类B级真题及答案【完形填空】

2007年职称英语综合类B级真题及答案【完形填空】

时间:2016-02-22   来源:京华网校

   第6部分:完形填空(第51~65题,每题1分,共15分)

  下面的短文有15处空白,请根据短文内容为每处空白确定1个最佳选项。

  Hitchhiking(搭车旅游)

  When I was in my teens(十几岁)and 20s,hitchhiking was a main form of long-distance transport.The kindness or curiosity of strangers(51)me all over Europe,North America,Asia and southern Africa.Some of the lift-givers became friends,many provided hospitality(52)the road.

  Not only did you find out much more about a country than(53)traveling by train or plane,but also there was that element of excitement about where you would finish up that night.Hitchhiking featured importantly in Western culture.It has books and songs about it.So what has happened to (54)?

  A few years ago,I asked the same question about hitchhiking in a column on a newspaper.(55)of people from all over the world responded with their view on the state of hitchhiking.“If there is a hitchhiker’s (56)it must be lran,”came one reply.Rural lreland was recommended as a friendly place for hitchhiking,(57)was Quebec,Canada-“if you don’t mind being berated(严厉指责)for not speaking French.”

  But while hitchhiking was clearly still alive and well in many parts of the world,the (58)feeling was that throughout much of the west it was doomed(消亡).

  With so much news about crime in the media,people assumed that anyone on the open road without the money for even a bus ticket must present a danger.But do we(59)to be so wary both to hitchhike and to give a lift?

  In Poland in the 1960s,(60)a Polish woman who e-mailed me,“the authorities introduced the Hitchhiker’s Booklet.The booklet contained coupons for drivers,so each time a driver(61)somebody,he or she received a coupon.At the end of the season,(62)who had picked up the most hikers were rewarded with various prizes.Everybody was hitchhiking then.”

  Surely this is a good idea for society.Hitchhiking would increase respect by breaking down(63)between strangers.It would help fight(64)warming by cutting down on fuel consumption as hitchhikers would be using existing fuels.It would also improve eductional standards by delivering instant(65)in geography,history,politics and sociology.

  51.A.made B.took C.traveled D.crossed

  52.A.above B.over C.at D.on

  53.A.when B.after C.before D.until

  54.A.the books B.them C.it D.the songs

  55.A.Hundreds B.Hundred C.Thousand D.Dozen

  56.A.sky B.space C.map D.heaven

  57.A.like B.as C.for D.since

  58.A.big B.large C.general D.little

  59.A.have to B.must C.should D.need

  60.A.according to B.owing to C.due to D.with respect to

  61.A.sent B.picked up C.selected D.brought

  62.A.passengers B.hikers C.drivers D.strangers

  63.A.fences B.barriers C.gaps D.stones

  64.A.global B.total C.entire D.whole

  65.A.discussions B.debates C.consultations D.lessons

  答案:

  51.B 52.D 53.A 54.C 55.A

  56.D 57.B 58.C 59.D 60.A

  61.B 62.C 63.B 64.A 65.D

 


推荐课程:

下一篇:2007年职称英语综合类C级真题及答案【词汇选项】

上一篇:2007年职称英语理工类B级真题及答案【补全短文】

考试提醒

距2017年考试时间预计

报考指南更多+

考试简介
报名时间
考试时间
考试题型
考试内容
考试用书
免考规定
成绩查询
成绩有效期
考试级别
合格标准
证书领取

精品课程更多+

京公网安备110102001261 京ICP备15028404号-1

在线咨询