当前位置: 首页 > > > > 2011年职称英语综合类B级真题及答案【阅读理解】

2011年职称英语综合类B级真题及答案【阅读理解】

时间:2016-01-19   来源:京华网校

   第4部分:阅读理解(第31~ 45题,每题3分,共45分)

  下面有3篇短文,每篇短文后有5道题。请根据短文内容,为每题确定1个最佳选项。

  第一篇

  Cell Phones: Hang Up or Keep Talking?

  Millions of people.are using cell phones today. In many places it is actually considered unusual n.ot to use one. In many countries, cell phones are very popular with young people. They find that the phones are more than a means of communication- having a mobile phone shows that they are cool and connected.

  The explosions around the world in mobile phone use make some health professionals worried. Some doctors are concerned that in the future many people may suffer health problems from the use of mobile phones. In England, there has been a serious debate about this issue. Mobile phone companies are worried about the negative publicity of such ideas. They say that there is no proof that mobile phones are bad for your health.

  On the other hand, why do some medical-studies show changes in the brain cells of some people who use mobile phones? Signs of change in the tissues of the brain and head can be detected with modern scanning (扫描) equipment. In one case, a traveling salesman had to retire at a young age because of serious memorbr loss, He couldn't remember even simple tasks. He would often forget the name of his own son. This man used to talk on his mobile phone for about six hours a day, every day of his working week, for a couple of years. His family doctor blamed his mobile phone use, but his employer's doctordidn'tagree.

  What is jt that makes mobile phones potentially harmful? The answer is radiation. High-tech machines can detect very small amounts of radiation from mobile phones. Mobile phone companies agree that there is some radiation, but they say the amount is too small to worry about.

  As the discussion about their safety-continues, it appears that it's best to use mobile phones less often. Use your regular phone if you want to talk for a long time. Use your mobile phone only when you really need it. Mobile phones can be very useful and convenient, especially in emergencies. In. the future, mobile phones may have a warning label that says they are bad for your health. So for now, it's wise not to use your mobile phone too often.

  31. People buy cell phones for the following reasons EXCEPT that

  A. they're popular.

  B. they're cheap.

  C. they're useful.

  D. they're convenient.

  32. The word "detected" in paragraph 3 could be best replaced by

  A. cured.

  B, removed.

  C. discovered.

  D. caused.

  33. The salesman retired young because

  A. he disliked using mobile phones.

  B. he couldn't remember simple tasks.

  C. he was tired of talking on his mobile phone.

  D. his employer's doctor persuaded him to.

  34. On the safety issue of mobile phones, the manufacturing companies

  A. deny the existence of mobile phone radiation.

  B. develop new technology to reduce mobile phone radiation

  C try to prove that mobile phones are not harmful to health.

  D. hold that the amount of radiation is too small to worry about.

  35. The writer's purpose of writing this article is to advise people

  A. to use mobile phones less often.

  B. to buy mobile phones.

  C. to update regular phones.

  D. to stop using mobile phones.

  第二篇

  Excessive Demands on Young People

  Being able to multitask is-hailed by most people as a welcome skill, but not according to a recent study which claims that young people between the ages of eight and eighteen of the so-called Generation M are spending a considerable amount of their time in fruitless efforts as they multitask. It argues that, in fact, these young people are frittering(浪费) away as much as half of their time as they would if they performed the very same tasks one after the other.

  Some young people are using an ever larger number of electronic devices as they study. At the same time they are working, young adults are also surfing on the Internet, or sending out emails to their friends, and/or answering the telephone and listening to music on their iPods or on another computer. As some new device comes along, it is also added to the list rather than replacing one of the existing devices. Other research has indicated that this multitasking is even affecting the way families themselves function as young people are too wrapped up in(沅湎于) their own isolated worlds to interact with the other people around them. They can no longer greet family members when they enter the house nor can they eat at the family table.

  All this electronic wizardry(魔力) is supposedly also seriously affecting young people's performance at universit3t and in the workplace. When asked about their opinions of the impact of modern gadgets (小装置) on their.performance of tasks, the great majority of young people gave a favourable response.

  The response from the academic and business worlds was not quite as positive. The former feel that multitasking with electronic gadgets by children affects later development of study skills, resulting in a decline in the quality of writing, for example, because of the lack of concentration on task completion. They feel that many undergraduates now urgently need remedial (补救的) help with study skills. Similarly, employers feel that young people entering the workforce need to be taught all over again, as they have become deskilled.

  While all this may be true, it must be borne in mind that more and more is expected of young people nowadays; in fact, too much. Praise rather than criticism is due in respect of the way today's youth are able to cope despite what the older generation throw at them.

  36. What is probably true about the multitasking Generation M?

  A. They feelthey are more effIcient than others.

  B. They waste more time than they should spend.

  C. They put more energy on important tasks.

  D. They need to improve their analytical skills.

  37. With the introduction of new gadgets, what happens to the Generation M's present e-devices?

  They give way to the latest..

  They are quickly put aside.

  They are sold to their friends.

  They become part of their collection.

  38.Multitasking rriakes the Generation M

  A. feellonely add pitiful.

  B. selfish and aggressive.

  C. distant to their family.

  D. silent and sad."

  39.The academics feel that many undergraduates badly need to

  A. adjust their social attitudes.

  B. seekpsychologicalassistance.

  C. improve their study skills.

  D. take more business,courses.

  40. What attitude should the older generation adopt towards the multitasking youth?

  A. Critical.

  B. Thankful.

  C. Negative.

  D. Supportive.

  第三篇

  Three Ways to Become More Creative

  Most people believe they don't have much imagination. They are wrong. Everyone has imagination, but most of us, once we become adults, forget how to access it.Creativity isn't always connected with great works of art or ideas. People at work and in their free time routinely think of creative ways to solve problems. Maybe you have a goal to achieve, a tricky question to answer or you just want to expand your mind! Here are three techniques to help you.

  This technique involves taking unrelated ideas and trying to find links between them. First, think about the problem you have to solve or the job you need to do. Then find an image, word, idea or object, for example, a candle. Write down all the ideas/words associated with candles: light, fire, matches, wax: night, silence, etc. Think of as many as you can. The next stage is to relate the ideas to the job you have to do. So imagine you want to buy a friend an original present; you could buy him tickets to a match or take him out for the night.

  Imagine that normallimitations don't exist. You have as much time/space/money, etc. as you want. Think about your goal and the new possibilities. If, for_example, your goal is to learn to ski, you can now practice skiing every day of your life (because you have the time and the money). Now adapt this to reality. Maybe you can practice.skiing every day

  in December, or every Monday in January.

  Look at the situation from a different point of view. Good negotiators(谈判者) use this technique in business, and so do writers. Fiction writers often imagine they are the characters in their books. They ask questions: what does this character want? Why can't she get it? What changes must she make to get what she wants? What does she dream about? If your goal involves other people, put yourself "in their shoes". The best, fishermen think like fish!

  41, According to the passage, when we become adults

  A. we can stilllearn to be more creative.

  B. most of us are no longer creative.

  C. we are not as imaginative as children.

  D. we are unwilling to be creative.' ."

  42. According to the first technique, if you need to solve a problem

  A. you could find an image and try to link it with the problem.

  B. you should link it with candles.

  C. you have to think of buying a present for a friend.

  D. you should link it with as many words as possible.

  43. The second technique suggests that you just imagine

  A. setting a goal is as simple as skiing.

  B. you have ever3r resource to achieve your goal.

  C. new possibilities will soon appear.

  D. December and January are the best months for skiing.

  44. The phrase "put yourself :in their shoes' in paragraph 4 is closest in meaning to

  A. dress yourselflike them.

  B. do as they ask you to.

  C. think as they would.

  D. put on their shoes,

  45. We learn from the third technique that a good salesman should ask himself:

  A. what do I usually do?

  B. what did my boss tell me to do?

  C. what are my customers' needs?

  D. how should I sell my products?

  第4部分:阅读理解

  下面有3篇短文,每篇短文后有5道题。请根据短文内容,为每题确定1个最佳选项。

  第一篇

  31.B

  【解析】题意:人们因下列原因而买手机,除哪一项之外?

  题干中的关键词为“buy cell phones买手机;EXCEPT除…之外”。

  第1段的第2行可找到A项;在最后1段的第3行可找到C项和D项。以此判断B项正确。

  32.C

  【解析】题意:第3段中的“detected”一词可由下列哪一项得到最好的替换。

  题干中的关键词为“could be best replaced by由…得到最好的替换”。

  “detected”词意为“发现”。以下4个选项含意为:A选项cured治疗;B选项removed移掉;C选项discovered发现;D选项caused引起。很明显选项C正确。

  33.B

  【解析】题意:年轻的推销员离职了,因为__________。

  题干中的关键词为“The salesman retired推销员离职了;because因为”。

  根据文中第3段的第4行:“一个很年轻的流动推销员因严重地失记而不得不退职。”以此判断B项正确。

  34.D

  【解析】题意:有关手机的安全问题,制造公司__________。

  题干中的关键词为“On the safety issue有关安全问题;the manufacturing companies制造公司”。根据文中第4段的最后1句:“手机公司认为确实有些辐射,但他们说辐射量很小无需担忧”。以此判断D项正确。

  35.A

  【解析】题意:作者写本文的目的是建议人们__________。

  题干中的关键词为“The writer’s purpose作者的目的;to advise people建人们”。最后1句:“因此,最聪明的做法是少用手机。”以此判断A项正确。

  第二篇

  36.B

  【解析】题意:有关同时进行多项任务的多媒体时代的年轻人,下列哪一项有可能是真实的?

  题干中的关键词:“true真实;the multitasking Generation M同时进行多种任务的多时代的年轻人”。

  该题可在第1段的3~6行找到:“……被称为‘多媒体时代’的年轻人在同时进行多项任务的过程中常常事倍功半,了无成果。……比起如果他们逐项完成同样的任务,他们要浪费掉多达一半的时间。”以此判断应选B项。

  37.D

  【解析】题意:随着新电子产品的推广,多媒体时代年轻人目前的电子设备会发生什么情况?题干中的关键词:“new gadgets新电子产品;e-devices电子设备”。

  根据文中第2段的4~5行:“随着一些新电子产品的出现,只是在原有的基础上增添、而不是替换。”以此判断应选D项。

  38.C

  【解析】题意:同时进行多项任务使得多媒体时代的年轻人__________。

  题干中的关键词:“Multitasking同时进行多项任务;makes使;the Generation M多媒体时代的年轻人”。

  根据文中第3段的3~4行:“当他们进家时不再与家人打招呼,也不再同桌吃饭。”以此判断应选

  39.C

  【解析】题意:学校认为,许多大学本科生急需__________。

  题干中的关键词:“many undergraduates许多大学本科生;badly need急需”。

  根据文中第5段的4—5行:“他们认为,许多大学本科生都急需恶补学习技能这一课。”以此判断应选C项。

  40.D

  【解析】题意:老一代人对能同时进行多项任务的年轻人应该采取什么态度?

  题干中的关键词:“What attitude什么态度;the older generation老一代人;the multitasking youth多项任务同时进行的年轻人”。

  根据本文的最后1句是:“他们能够应对老一代人对他们的任何要求,对此我们更应该赞许而非批评。”以此很容易判断应选D项。

  第三篇

  41.C

  【解析】题意:根据本文,当我们成为成年人时,__________。题干中的关键词:“when we become adults当我们成为成年人”。根据文中第1段的第2行:“……,可是我们大多数人一旦步入成年便忽略了如何去做。”以此判断C项正确。

  42.A

  【解析】题意:根据第l种方法,如果你需要解决一个问题,__________。

  题干中的关键词:“the first technique第1种方法;to solve a problem解决一个问题”。

  根据文中第2段的1—2行:“这种方法涉及……并设法发现它们之间的联系。首先,要考虑一下你必须要解决的问题……。接着要找到一种设想,……。”以此可以看出A项正确。

  43.B

  【解析】题意:第2种方法表明,你恰恰可以设想__________。

  题干中的关键词:“The second technique第2种方法;you just imagine你恰恰可以设想”。

  根据文中第3段的第1句和第2句:“你可以设想通常的限制已不存在。你有你想要的任何时间、空间和金钱等。”很明显B项正确。

  44.C

  【解析】题意:第4段中的短语“put yourself ‘in their shoes ’”在含义上最接近下列哪一项。题干中的关键词:“put yourself ‘in their shoes’”;is closest in meaning to在含上最接近。

  “put oneself in their shoes”意思是:“设身处地去想。”根据以下4个选项的意思。A选项dress yourself like them像他们一样穿衣服;B选项do as they ask you to按他们的要求去做;C选项think as they would按他们的想法去想;D选项put on their shoes穿他们的鞋。很明显C项正确。

  45.C

  【解析】题意:从第3种方法中我们了解到,一个好的推销员应当自问__________。

  题干中的关键词:“the third technique第3种方法;a good salesman ask himself一个好的推销员;ask himself问自己”。

  根据最后1句:“最好的渔夫要想鱼所想!”,以此推理“一个好的推销员”应想“顾客”所想。以此应选C项。

   ★小编推荐 ★

  职称英语考试资讯

  职称英语免考规定

  京华网校温馨提示

  如果同学们有什么不懂的或者有疑问的,可以联系我们在线的京华网校老师,

  2016职称英语难度加深?不用怕,点击京华网校英语频道。张可华老师告诉你2016年职称英语怎么过!

 


推荐课程:

下一篇:2011年职称英语综合类B级真题及答案【补全短文】

上一篇:2011年职称英语综合类B级真题及答案【概括大意】

考试提醒

距2017年考试时间预计

报考指南更多+

考试简介
报名时间
考试时间
考试题型
考试内容
考试用书
免考规定
成绩查询
成绩有效期
考试级别
合格标准
证书领取

精品课程更多+

京公网安备110102001261 京ICP备15028404号-1

在线咨询