当前位置: 首页 > > > > 2010职称英语考试真题与答案综合(C级)【概括大意】

2010职称英语考试真题与答案综合(C级)【概括大意】

时间:2015-12-14   来源:京华网校

  第三部分:概括大意与完成句子(第23-30题,每题1分,共8分)

  下面的短文后有2项测试任务:(1)第23-26题要求从所给的6个选项中为第2-5段每段选择1个最佳标题; (2)第27-30题要求从所给的6个选项中为每个句子确定1个最佳选项

  Intelligent Machines

  1 Medical scientists are already putting computer chips(芯片)directly into the brain to helppeople who have Parkinson's disease,but in what other ways might computer technology be able tohelp us?Ray Kurzweil is author of the successful book The Age of Intelligent Machines and is one ofthe world's best computer research scientists.He is researching the possibilities.

  2 Kurzweil gets computers to recognize voices.An example of this is Ramona,the virtual(虚拟的)hostess of Kurzweil's homepage,who is programmed to understand what you say.Visitors tothe site can have their conversations with her,and Ramona also dances and sings.

  3 Kurzweil uses this technology to help people with physical disabilities.One of his ideas is a"seeing machine".This will be"like a friend that could describe what is going on in the visibleworld,"he explains.Blind people will use a visual sensor(探测器)which will probably be builtinto a pair of sunglasses.This sensor will describe to the person everything it sees.

  4 Another idea,which is likely to help deaf people,is the"listening machine".This inven-tion will recognize millions of words and understand any speaker.The listening machine will also beable to translate into other languages,SO even people without hearing problems are likely to be inter-ested in using it.

  5 But it is not just about helping people with disabilities.Looking further into the future,Kurzweil sees a time when we will be able to download our entire consciousness onto a computer.This technology probably won't be ready for at least 50 years,but when it arrives,it means our mindwill be able to live forever.

  23.Paragraph 2___________.

  24.Paragraph 3___________.

  25.Paragraph 4____________.

  26.Paragraph 5___________.

  A.A new pair of ears

  B.Computers that can communicate

  C.Everlasting consciousness on a computer

  D.Time to break off a friendship

  E.An author and researcher

  F.A new pair of eyes

  27.Ray Kurzweil works with computers to help people___________.

  28.Ramona is able to understand_____________.

  29.Blind people will be able to see the world with___________.

  30.People without hearing problems may also be interested in using____________.

  A.what you say

  B.a pair of sunglasses

  C.the listening machine

  D.a visual sensor

  E.who have disabilities

  F.living forever in a computer

  23.B

  [解析]本题考查的是对所读材料大意与主旨的掌握。文章第2段所举的例子说"她被设置为可以理解你所说的话。网站的访问者可以和她谈话,Ramona也跳舞唱歌"。因此本题答案"计算机能够交流"概括了本段大意。

  24.F

  [解析]本题考查的是对所读材料大意与主旨的掌握。文章第三段主要阐述的是视觉机器,如"这机器像一个朋友一样,能够描述在有形世界里正在发生的事情……该传感器将向佩戴者描述它看到的一切"。因此本题答案"一双新眼睛"概括了本段大意。

  25.A

  [解析]本题考查的是对所读材料大意与主旨的掌握。文章第四段主要阐述的是听觉机器,因此本题答案"一双新耳朵"概括了本段大意。

  26.C

  [解析]本题考查的是对所读材料大意与主旨的掌握。文章第五段主要谈到"我们将能把所有意识下载到电脑里……就意味着我们的头脑能够永远活下去"。因此本题答案"计算机上永恒的意识"概括了本段大意。

  27.E

  [解析]本题考查的是对文章的事实与细节的了解。本题题干信息为"Ray Kurzweil研究计算机帮助人们……"文章第3段和第4段提到"Kurzweil uses this tecIlnology to helppeople with physical disabilities"和"Another idea,which is likely to help deaf people"。因此本题答案"有残疾的人"符合文章内容。

  28.A

  [解析]本题考查的是对文章的事实与细节的了解。本题题干信息为"Ramona能够理解……"文章第2段提到"who is programmeri to understand what you say"。因此本题答案"你所说的话"符合文章内容。

  29.B

  [解析]本题考查的是对文章的事实与细节的了解。本题题干信息为"盲人能够通过……看到世界"。文章第3段提到"Blind people will use a visual sensor which will probablybe built into a pair of sunglasses"。因此本题答案"一副墨镜"符合文章内容。

  30.C

  [解析]本题考查的是对文章的事实与细节的了解。本题题干信息为"没有听力问题的人也有兴趣使用……"文章第4段提到"The listening machine will also be able to translate into other languages,so even people without hearing problems are likely to be interested in usingit"。因此本题答案"听觉机器"符合文章内容。

  ★相关推荐★

  2016年职称英语考试报名时间及入口

  2016年度职称英语报名考试流程

  小编推荐

  职称英语考试资讯

  职称英语免考规定

  课程推荐

  名师张可华主讲职称英语.教你49种方法技巧…连续13年98%通过率!让你2016职称英语一次过关!

 


推荐课程:

下一篇:2010职称英语考试真题与答案综合(C级)【阅读理解】

上一篇:2010职称英语考试真题与答案综合(C级)【阅读判断】

考试提醒

距2017年考试时间预计

报考指南更多+

考试简介
报名时间
考试时间
考试题型
考试内容
考试用书
免考规定
成绩查询
成绩有效期
考试级别
合格标准
证书领取

精品课程更多+

京公网安备110102001261 京ICP备15028404号-1

在线咨询